Wat is de beste scootmobiel voor u?

Wat is de beste scootmobiel voor u?

Als u op zoek bent naar scootmobielen dan bent u op de juiste pagina beland. Er zijn verschillende soorten scootmobielen voor mensen met verschillende wensen.

De juiste scootmobiel hangt af van veel verschillende factoren. Hoe lang moet u bijvoorbeeld reizen? Heeft u een overkapping nodig? Hoe snel moet de scootmobiel gaan? Moet de scootmobiel licht zijn omdat deze vaak mee moet?

Er zijn verschillende type scootmobielen:

Opvouwbare compacte scootmobiel

Dit zijn scootmobielen die een maximumsnelheid van 6 km/u kunnen rijden, ze zijn ontworpen om op trottoirs te worden gebruikt, maar niet op wegen. Deze compacte scootmobielen kunnen meestal kleine stoepranden van niet meer dan ongeveer 9 cm gemakkelijk op en af en zijn geschikt voor korte ritten.

De opvouwbare scootmobiel is voor het gebruik in uw directe omgeving, deze scootmobielen zijn wendbaar, niet te groot maar wel comfortabel en hebben verlichting en spiegels. Ze kunnen worden opgevouwen om in een kofferbak te worden geplaatst en hebben een optie van een drie- of vierwielige versie.

Vaste scootmobielen

Deze scootmobielen kunnen een hogere snelheid rijden, namelijk 12 tot 15 km/u. Ze mogen zowel op de weg als op de stoep rijden, zijn meestal iets steviger en beter in staat om hoge stoepranden te op en af te rijden. De verkeersregels moeten vanzelfsprekend worden nageleefd wanneer u hiermee op de weg rijdt en hoewel er geen rijexamen vereist is, is het een vereiste om u te registreren bij de DVLA voor een belastingschijf zonder belasting.

De vaste scootmobiel is geschikt voor buitengebruik en ook op oneffen wegen, tevens heeft de scootmobiel een grote actieradius, een goede vering en een heel comfortabel zitsysteem. Vergeleken met de opvouwbare scootmobiel hebben vaste scootmobielen een zware motor is ook deze scootmobiel voorzien van verlichting en spiegels.

Configurator

Op de website van uwscootmobielpartner kunt u zelf uw Comet of Orion scootmobiel samenstellen.

U kunt een keuze maken tussen de vier Orion modellen. Of de twee Comet modellen.

Na het kiezen van het model kunt u de kleur, het type wielen, de zitting, de spiegels, accessoires voor uw veiligheid en comfort, ondersteuning en opbergruimte zelf samenstellen. Elk onderdeel bevat een korte uitleg en als er sprake is van een meerprijs ziet u deze ook direct.

Bij de banden kunt u kiezen uit anti-lek, lucht of laag profielbanden, ook is er een divers aanbod aan stoelen en kunt u kiezen uit ronde spiegels die u per stuk kunt bestellen, of voor de luxe achteruitkijkspiegels die als een set worden verkocht.

Bij de accessoires voor veiligheid kunt u kiezen voor de stalen bumper aan de voorzijde, de stalen bumper aan de achterzijde en het windscherm vervolgens kunt u kiezen voor alle accessoires die te maken hebben met comfort. Het onderdeel van accessoires voor ondersteuning is er de mogelijkheid om te kiezen uit de stok/krukhouder, de looprek houder, de rollatorhouder en de zuurstofhouder.

Het laatste onderdeel is de opbergruimte, u kunt kiezen tussen diverse boodschappenmanden, boodschappenboxen, een tas en een plateau verhoger. 

Door op de onderdelen te klikken ziet u hoe deze eruit ziet op de scootmobiel. Aan het einde van het samenstellen krijgt u een overzicht van de onderdelen, de kosten en kunt u uw samengestelde scootmobiel delen of opslaan.

Bekijk ook eens deze video met uitleg over de scootmobiel configurator: https://www.youtube.com/watch?v=sut9jtha3pw

Daarom een Invacare scootmobiel

Naast geweldige prestaties, regelbaar vermogen en ergonomisch ontwerp, zijn de scootmobielen van Invacare slim ontworpen. Het Colibri model heeft bij de introductie zelfs de Red Dot Design Award gewonnen voor het fantastische kwalitatief hoogwaardig ontwerp. Ook bestaan de scootmobielen van Invacare uit robuuste materialen, wat betekent dat ze goed zijn uitgerust om het elk type weer aan te kunnen. Ook is er aandacht besteed dat u gemakkelijk uw scootmobiel kunt reinigen en onderhouden, zodat deze langer mee kan gaan.

Scootmobielen bieden een geweldige manier om opwinding in uw leven te brengen. Onze scootmobielen zijn zeer eenvoudig te bedienen.

We zijn er trots op dat wij met onze kennis u kunnen helpen, zodat u het juiste product kunt krijgen die aan uw behoeften voldoet. Ons doel is om onze klanten te helpen hun onafhankelijkheid te behouden door de best mogelijke ondersteuning te bieden voor en na de aankoop van uw scootmobiel.

Kies vandaag nog uwscootmobielpartner.nl

Bij uwscootmobielpartner streven wij ernaar dat u comfortabel, gezond en met plezier uw scootmobiel gebruikt. 

Onze erkende dealers zorgen ervoor dat elke scootmobiel zorgvuldig wordt ingesteld naar uw lichaam en behoeften, zodat u comfortabel kunt rijden en zitten.

Uwscootmobielpartner is een landelijk netwerk van ervaren scootmobielspecialisten en die kwalitatief hoogwaardige scootmobielen zoals de opvouwbare scootmobielen Invacare Scorpius of Colibri, of vaste scootmobielen als de Invacare Comet en Orion modellen leveren. U kunt zich op deze website oriënteren omtrent de mogelijkheden in de verschillende modellen en accessoires.

Het is altijd mogelijk om een proefrit te maken bij één van de adviseurs van Uwscootmobielpartner. U kunt één van de locaties bezoeken voor een proefrit door uw gegevens hier achter te laten.

Scootmobielen vergelijken Selecteer minimaal 2 scootmobielen