Ontdek wat een ergonomische scootmobiel u kan bieden!

uwscootmobielpartner invacare ergonomische stuur

Een van de doelen van de scootmobiel is om ondersteuning te bieden aan uw spieren en inspanning weg te nemen terwijl u toch mobiel blijft. 

Uw lichaam en een comfortabele zithouding

Als u kiest voor een scootmobiel dan kiest u voor meer mobiliteit maar ook voor ondersteuning in uw uithoudingsvermogen en bij eventuele ademhalingsproblemen.

Het is belangrijk dat een scootmobiel genoeg stabiliteit geeft om te voorkomen dat u constant uw zitpositie moet aanpassen om comfortabel te zitten. Een uitgangspunt voor een duurzame comfortabele houding is de juiste stand van uw bekken. Staat het bekken niet goed dan kan dat oorzaak zijn voor pijn die op een andere plek in het lichaam optreedt, denk aan uw schouders of rug.

Daarbij zorgen de rugspieren ook voor stabiliteit en richten deze spieren de wervelkolom op en positioneren ze het bekken. Ook vangen de rugspieren stoten van de rijbaan op en houden de spieren het hoofd en het bovenlichaam in de juiste positie. Door een comfortabele stoel waarbij uw rug recht maar ook ondersteund is maakt u een aangename ritten met uw scootmobiel. 

Het zijn hele kleine dingen die een scootmobiel extra comfortabel maken.

Wilt u meer weten over de Orion of Comet bekijk dan de video hieronder voor een visuele uitleg van deze ergonomische scootmobielen.

Het ergonomische stuur

Het stuur en de positie ervan bepalen in welke houding u op uw scootmobiel zit. 

De hand rust optimaal op het stuur, als onderarm en hand in rechte lijn staan, dus het handgewricht niet wordt gebogen. Onze adviseurs raden daarom gebogen (gekropte) sturen aan. Het handgewricht wordt dan minder overgestrekt en de carpaaltunnel (zenuwkanaal aan de zijde van het handoppervlak) wordt niet bekneld. Hoe smaller de schouders zijn, des te sterker moet de buiging van het stuur uitvallen – maximaal 28 graden.

Alle scootmobielen van uwscootmobielpartner komen met multipositiesturen, deze geslingerde stuuruiteinden bieden de handen verschillende greepopties.

Geperfectioneerde scootmobielen

Twee belangrijke aanpassingen die een grote rol spelen bij de bovenstaande ondersteuning zijn te vinden in het ontwerp van de Orion en de Comet. Deze scootmobielen hebben, anders dan vele scootmobielen op de markt, een andere hoek en verstelbaarheid van de stuurkolom. Dat houdt in dat de stuurkolom van deze modellen volledig verstelbaar is zodat er meer ruimte is om de ellebogen te buigen. Hierdoor komen de ellebogen dichterbij het lichaam en rusten deze nu vanzelf op de armsteunen. 

De tweede aanpassing is dat het stuurwiel kleiner is gemaakt en de vorm van het stuurhandvat is veranderd. Deze aanpassing zorgt ervoor dat u uw polst niet overstrekt. U kunt uw handen aan de zijkanten van het stuur plaatsen voor een betere stuurbeheersing, terwijl u een goede zitpositie behoudt.

Bent u langer onderweg? Verander dan af en toe de greeppositie op het stuur of schud de handen apart uit. Gun uw afzonderlijke lichaamsdelen tussendoor wat ontspanning.

Waarom uwscootmobielpartner.nl?

Bij uwscootmobielpartner streven wij ernaar dat u comfortabel en met plezier uw scootmobiel gebruikt. 

Onze erkende dealers zorgen ervoor dat elke scootmobiel zorgvuldig wordt ingesteld naar uw lichaam en behoeften, zodat u comfortabel kunt rijden en zitten.

Uwscootmobielpartner.nl werkt alleen met locaties die gespecialiseerd zijn in scootmobielen. Deze deskundige vakhandelaren richten zich op de verkoop en onderhoud van scootmobielen en hebben al de apparatuur en gereedschap in huis om reparaties en onderhoud vakkundig uit te voeren.

Uwscootmobielpartner is een landelijk netwerk van ervaren scootmobielspecialisten en die kwalitatief hoogwaardige scootmobielen zoals de opvouwbare scootmobielen Invacare Scorpius of Colibri, of vaste scootmobielen als de Invacare Comet en Orion modellen leveren. U kunt op onze website oriënteren of er een scootmobiel is die bij u in de smaak valt. U kunt zich op deze website oriënteren omtrent de mogelijkheden in de verschillende modellen en accessoires.


Het is altijd mogelijk om een proefrit te maken met één van de adviseurs van Uwscootmobielpartner. U kunt een van de locaties bezoeken voor een proefrit door uw gegevens hier achter te laten.

Scootmobielen vergelijken Selecteer minimaal 2 scootmobielen